Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-04@22:41:55 GMT

خواننده شیرازی آکاپلا در سودای صحنه‌های جهانی

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۱۸۶۴۱

خواننده شیرازی آکاپلا در سودای صحنه‌های جهانی

او که به تازگی موفق شد در جشنواره تولیدات صدا و سیما عنوان بهترین خواننده آکاپلا را نصیب خود کند، در واپسین شب کنسرتش در شیراز(16 شهریور)، طی گفت ‌و‌ گویی صمیمی با ایرنا از خودش و دغدغه‌هایش سخن گفت.
آکاپلا شکلی از موسیقی آوازی یک یا چندنفره است که اجرای آن بدون همراهی ساز است.
فقیهی از معدود خوانندگانی است که در شیراز زندگی و کار می‌کند و با آنکه بار‌ها در برنامه‌های مختلف تلویزیونی فعالیت کرده است و کمتر کسی است که چهره او را نشناسد یا صدایش را نشنیده باشد، هنوز آلبومش را منتشر نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او خواننده‌ای است که بر خلاف بسیاری از خواننده‌های مطرح امروز به سبک‌هایی خاص از جمله اپرا، ‌موسیقی کلاسیک و آکاپلا علاقه ‌مند است و سودای خوانندگی در سالن‌های بزرگ اپرا را در سر می‌پروراند.
فقیهی گفت: ترانه لونا به معنای ماه، با صدای الکساندر سافینا باعث شد ذهن من بیشتر جهانی بیندیشد تا اینکه در محدوده ملی باشد و امیدوارم در ده سال آینده در سالن‌های بزرگ اپرا خوانندگی کنم.
این هنرمند ادامه داد: اوضاع جامعه موسیقی با موجی از خواننده‌ها و آهنگ‌هایی پر شده است که تنها به جنبه اقتصادی بازار موسیقی می‌اندیشیند؛ در چنین شرایطی وضعیت باید کمی تغییر کند تا آثار حرفه‌ای تر و قوی ‌تر شنیده شود.
فقیهی نخستین جرقه‌های شناخته ‌شدنش را مربوط به سال 93 می‌داند که ترانه شیراز 1 با شعری از بیژن سمندر، شاعر شیرازی، با سبک آکاپلا اجرا شد و ایده اولیه این اجرا آن بود که اول برای شیراز و بعد هر سال یک قطعه برای دیگر مناطق با این سبک بسازد.
البته فقیهی در این سال‌ها تنها به بازخوانی قطعه ماه ‌پیشانو اثر محلی خراسان، بسنده کرده است که این ترانه محلی نیز بسیار مورد استقبال قرار گرفت.
او ادامه می‌دهد: در سال دوم، قطعه شیراز 2 که برگرفته از واسونک معروف شیرازی است، برای تیتراژ تله ‌فیلم ایمان افشاریان، کارگردان شیرازی ساخته شد که بسیار مورد توجه قرار گرفت و بعد از این مشتاق شدم بیشتر به موسیقی فولکلور شیرازی بها دهم و بعد از آن اثری برای 'حافظ' خواندم که مقام گرفت.
این خواننده موسیقی کلاسیک و پاپ در ادامه از آکاپلا می‌گوید و می‌افزاید: این سبک برای من خاص است و از سال 1379 در گروه‌های مختلف کر می‌خواندم و در جشنواره فجر مقام اول و دوم و سوم را به‌ خاطر آن به دست آوردم، در اسپانیا، روسیه، لاتویا و آلمان با گروه کر آکاپلا مدال و مقام کسب کرده‌ام‌ اما ترجیحم این نیست که در موسیقی فقط به این سبک بپردازم.
فقیهی معتقد است: توانمندی هنرمندان شیرازی بسیار است و می‌توانند بیش از این‌هاموفق باشند. ‌او مشکل اساسی را کاهلی در مراحل تولید اثر می‌داند و می‌گوید: اگر تولید یک اثر هنری چند بخش مختلف داشته باشد، بزرگترین بخش را که تبلیغات و پخش درست است، در نظر نمی‌گیرند و به همین دلیل باآنکه در شیراز خوانندگان و نوازندگان بسیاری داریم، آنطور که باید در سطح کشور مطرح نیستند.

** خوب و بد برند شیراز بودن
او در ادامه بیان می‌کند: یکی از اتفاقاتی که هم می‌توانم بگویم خوب است و هم بد، این است که باعنوان برند شیراز شناخته شده‌ام و بسیاری، بعضی وقت‌ها می‌گویند مدتی کار شیرازی نخوان و برخی نیز چشم به راه یک اثر دیگر از موسیقی شیراز هستند و مردم ایران مرا با ترانه شیراز می‌شناسند؛ به همین دلیل می‌خواهم کمی از کار‌های شیرازی دوری کنم تا تنها، به عنوان خواننده محلی شیرازی شناخته نشوم.
فقیهی ترانه محلی 'دختر شیرازی' را دیگر اثری معرفی کرد که اجرا کرده و هنوز موفق به اخذ مجوز نشده است؛‌ همچنین یک اثر شیرازی جدی در دست دارد که داستانی غمگین را روایت می‌کند.
این خواننده شیرازی روش کار خود را این ‌گونه تشریح می‌کند: چندان وارد موضوع محلی بودن قطعه نمی‌شوم و به مسائلی همچون این موضوع که از کجا شروع شده و به کجا رسیده را بررسی نمی‌کنم درعوض ترجیح می‌دهم ترانه را به زبان امروز بازسازی کنم.
او درباره حضور فعالش در فضای مجازی می‌گوید: امروز، دنیای مجازی دنیای واقعی ماست و همه خبرهایمان را از این دنیا دریافت می‌کنیم، بعضی اوقات برای یک پست بیش از یک ساعت زمان صرف می‌کنم اما اگر امروز هنرمندان در دنیای مجازی فعال نباشند در نظر مردم کم کار به نظر می‌رسند.
فقیهی وضعیت معیشتی هنرمندان شیراز را از این نظر که بسیار درگیر تدریس شده‌اند، نامطلوب می‌داند و بیان می‌کند: هنرمندان شیراز چاره‌ای جز تدریس ندارند؛ زیرا شیراز مانند تهران فضای بازی برای اجرا و فعالیت ندارد و متاسفانه مردم شیراز از هنرمندان شهرشان کمتر حمایت می‌کنند.
او می‌افزاید: موافق تدریس کردن هنرمندانی نیستم که توانایی حضور بر روی صحنه را دارند و حقشان این است که کنسرت بگذارند و دیده شوند؛‌ زیرا تدریس برای چنین فردی حکم درجا زدن دارد.
البته فقیهی در این سال‌ها به تدریس موسیقی نیز مشغول بوده است و این روز‌ها نیز در تدارک گشایش آموزشگاه تخصصی صداسازی و آواز است که در آن ساز‌هایی را آموزش می‌دهد که در شیراز بسیار نادر است، ساز‌هایی همچون درامز،‌ گیتاربیس،‌ کیبورد و ساز‌های بادی برنجی.
فقیهی در صدا و سیما و برنامه‌های تلویزیونی نیز حضور پررنگی داشته است، ازجمله آن‌ها چندین بار شرکت در برنامه خندوانه با اجرای رامبد جوان بوده است.
او می‌گوید: برای نخستین بار به دعوت سجاد افشاریان، بازیگر شیرازی که این روز‌ها در تهران زندگی می‌کند، به این برنامه دعوت شدم و در ادامه، تأکید‌های فراوان رامبد جوان بر شیرازی بودن، باعث شد در ذهن‌ها بمانم.

** شیراز نخستین مقصد خواننده‌های پایتخت
این خواننده شیرازی درباره قیمت بسیار بلیت‌های کنسرت در شیراز می‌گوید: شیراز بعد از تهران دومین شهر از نظر تعدد برگزاری کنسرت است و خواننده‌ها و گروه‌های موسیقی به اولین شهری که پس از تهران برای اجرای کنسرت می‌اندیشند شیراز است؛‌ زیرا می‌دانند که اگر به شیراز بیایند حتما فروش می‌کنند.
او به وضعیت فروش بلیت کنسرت‌ها در بازار سیاه و سایت‌های اینترنتی با قیمت‌های گزاف منتقد است، به ویژه برای خوانندگانی که برای نخستین بار در شیراز کنسرت برگزار می‌کنند و معتقد است: فروش بلیت در این فضا با قیمت‌هایی بیش از یک میلیون تومان بسیار تأسف‌ بار است؛‌ باآنکه هرکس باید برای رویداد هنری و هنرمند احترام قائل شود،‌ اما به صرف اینکه خواننده‌ای با یک یا دو قطعه مشهور شود و قابلیت‌های فعالیت حرفه‌ای نداشته باشد، چندان پذیرفتنی نیست.
فقیهی ادامه می‌دهد: البته مخاطبان این میزان هزینه را تنها برای خوانندگان پایتخت پرداخت می‌کنند و نیمی از این قیمت را برای همشهریان خود گزاف می‌دانند.

** هدیه سی سالگی
این خواننده پاپ و کلاسیک از سال 1391 تاکنون به مناسبت‌های گوناگون بر روی صحنه به اجرا پرداخته است اما این کنسرت را که تاکنون برای دومین شب متوالی نیز تمدید شده است متفاوت ‌ترین آن‌ها می‌داند.
فقیهی درباره چرایی این موضوع اظهار می‌دارد: این کنسرت متفاوت ترین اجرایی است که تاکنون برگزار کرده‌ام زیرا هدیه ای به خودم به مناسبت سی‌سالگی است، کنسرتی که خودم از آن لذت ببرم و قطعات پراکنده مورد علاقه را بر روی صحنه اجرا کنم.
این خواننده که در بسیاری از اجراها بارها بدون میکروفون برای مردم هنرنمایی کرده است، درباره وضعیت نامطلوبی که چندی پیش درباره لب زنی یکی از خواننده‌های معروف در کنسرت شیراز رخ داد، بیان داشت: پلی‌ بک یا لب زدن روشی است که در کل دنیا رایج است مخصوصاً برای خواننده‌هایی که حرکات صحنه‌ای بسیاری دارند اما این خوانندگان با اطلاع مخاطب از پلی‌بک استفاده می‌کنند و اسم برنامه‌ را کنسرت نمی‌گذارند، بلکه آن را پرفورمنس می‌خوانند.
فقیهی می‌افزاید: این موضوع در ایران بسیار بد جا افتاده و از آنجا که یک تهیه کننده شیره یک خواننده را می‌کشد، خواننده هایی که توانایی زنده خواندن ندارند، از روش لب ‌زدن استفاده می‌کنند و به این شیوه به همه مخاطبانشان توهین می‌کنند.
او معتقد است: پافشاری بر اشتباهی که می‌شد آن را با عذرخواهی خاتمه داد، مشکل اساسی این اتفاق بود و رخ دادن این مساله باعث شد سایر خواننده‌هایی که لب‌خوانی می‌کنند با احتیاط به شیراز بیایند یا دست‌کم در شیراز زنده اجرا کنند.
فقیهی علت اصلی این مشکل را عدم تاکید و نظارت دفتر موسیقی بر توانمندی خواندن اثری هنری دانست.
این خواننده آکاپلا مشکل دیگر را در نبود جشنواره‌های حرفه‌ای خوانندگی می‌داند و می‌افزاید: هیچ جشنواره موسیقی برای خوانندگان حرفه‌ای نداریم و جشنواره فجر نیز برای افرادی است که تازه‌ واردند.
او بیان داشت: تعداد کمی گروه موسیقی تلفیقی، راک، جاز، فیوژن و غیر پاپ داریم اما همه اینها در یک دایره محسوب می‌شود و مردم هیچگاه آن‌ها را تفکیک شده نمی‌دانند و فکر می‌کنند همه باید مانند هم باشند؛ از سوی دیگر بسیاری هنوز حتی فرق تار و سه تار را نمی دانند؛ چون ندیده‌اند و سیاست‌های صدا و سیما در این موضوع بی‌تاثیر نیست.

** تهیه‌ کننده فرهیخته و هنردوست در شیراز نداریم‌
این خواننده بزرگ‌ ترین مشکل کنونی شیراز را در عرصه موسیقی نبود تهیه کننده فرهیخته و هنردوست عنوان می‌کند و در توضیح می‌گوید: بسیاری از تهیه ‌کننده‌های شیرازی جز دو سه مورد خاص هیچ تمایلی به سرمایه گذاری برای خواننده های شیراز ندارند و تمام هم و غمشان گرفتن مجوز برای تهرانی‌هایی‌هاست که سودآورند.
او پیشنهاد می‌دهد: اگر قرار است مردم شیراز برای خواننده‌های تهرانی اینقدر خرج کنند دستکم از آن سود حدود 50 میلیون تومانی برای چند شب، دو میلیون را برای کمک به گروه‌های هنرمند شیرازی اختصاص دهند.
فقیهی نبود برند‌سازی در میان خوانندگان شیرازی را نیز معضلی اساسی برای موسیقی حرفه‌ای شیراز می‌داند؛ افزون بر این نبود تیزر تبلیغاتی و تبلیغات مجازی و عدم حمایت از هنرمندان از همدیگر، باعث شده وضعیت هنر موسیقی در شیراز چندان خوب نباشد.
کنسرت سی سالگی حامد فقیهی در حالی برگزار شد که دو شب تمدید شد و در آن قطعاتی از موسیقی کلاسیک و پاپ جهان اجرا کرد.
قطعاتی همچون آرزو‌ها و نازنین مریم از محمد نوری، لونا اثر الکساندر سافینا به زبان ایتالیایی، عاشق شدن اثر الویس پریسلی، دریا در نور اثر رافائل، قطعه ماه ‌پیشانو محلی خراسان، می‌ مورنا اثر جاش گروبان، قطعه‌ای با شعری از هلیا حمزه، مرا ببوس اثر آندره بوچلی و قطعه بر فراز آسمان‌ها اثر شهرداد روحانی.
در این کنسرت بهشاد بحرانی تنظیم کننده گروه و نوازنده گیتار، ایلیا مشتاقی زاده نوازنده گیتاربیس و کنترباس، فرشاد یاریار نوازنده درامز، پوریا یوسفیان نوازنده پرکاشن، مصطفی خسروانی نوازنده پیانو، محمد شعبانی نوازنده پرکاشن، محمدرضا مغیث پور، زهره نصیری و ریحانه شاکری نیز فقیهی را همراهی کردند.
این کنسرت 13 تا 16 شهریور در سالن سبز مجموعه فرهنگی هنرشهرِ آفتاب (مجتمع خلیج فارس) اجرا شد.
7375 /1876
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر لایحه شفافیت بازی برنامه های تلویزیونی جهان زهره گروه های مختلف رفع حصر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۱۸۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای اسلامی و شهرداری شیراز به فرهنگ و ورزش توجه ویژه‌ای دارند

شهردار شیراز گفت: شورای اسلامی و شهرداری شیراز همواره به حوزه فرهنگ و ورزش در کنار پیشرفت‌های عمرانی توجه ویژه‌ای دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، محمد حسن اسدی امروز_ جمعه چهاردهم اردیبهشت_ در نخستین پیاده‌روی خانوادگی سال جدید که در بزرگراه آیت الله حائری شیرازی با حضور جمعی از مسئولان و استقبال پرشور شهروندان شیرازی با همراهی اصحاب رسانه برگزار شد، اظهار کرد: این برنامه با همت شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز به مناسبت هفته شیراز تدارک دیده شده است.

وی ضمن قدردانی از سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی و اداره کل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری، صدا و سیمای مرکز فارس، شبکه سه سیما، پلیس راهور، نیروی انتظامی و بسیج در راستای برگزاری این برنامه سلامت محور افزود: از همه مردم ایران دعوت می‌کنم در اردیبهشت بهشتی به شیراز سفر کنند.

شهردار شیراز با اشاره به قهرمانان و مقام‌آوران دیار فارس در رشته‌های مختلف ورزشی تصریح کرد: امروز قدردان همه ورزشکاران، تیم فجر شهید سپاسی و سایر قهرمانان شیرازی هستیم که برای شهر و دیار ما افتخار می‌آفرینند و شورای اسلامی و شهرداری شیراز همواره به حوزه فرهنگ و ورزش در کنار پیشرفت‌های عمرانی توجه ویژه دارند.

اسدی با اشاره به برگزاری برنامه پیاده روی خانوادگی در بزرگراه آیت‌الله حائری شیرازی، خاطرنشان کرد: امروز این برنامه در بزرگراه جدیدالاحداث آیت الله حائری شیرازی که در دهه فجر افتتاح شد، برگزار می‌شود و در این منطقه یک پارک سه هزار هکتاری در حال اجراست که از مسیر دوچرخه سواری به طول بیش از ۲۵ کیلومتر برخوردار است و به ارتفاعات مشرف به شهرک سعدی منتهی می‌شود. همچنین در حال حاضر چهار بزرگراه همزمان در شیراز در حال اجراست.

وی ادامه داد: بخش اول بزرگراه آیت‌الله حائری شیرازی به طول هشت کیلومتر در دهه فجر به بهره‌برداری رسید و بخش دوم آنکه محور شمالی است در ماه‌های آینده به بهره برداری خواهد رسید.

شهردار شیراز همچنین تصریح کرد: شیراز به عنوان شهر توریستی باید زیرساخت‌های خوبی داشته باشد و بر همین اساس پارک آبی شیراز در بزرگراه حسینی الهاشمی در حال احداث است و باغ پرندگان، آکواریوم بزرگ شیراز، شهربازی بزرگ شیراز و تله‌کابین به عنوان این زیرساخت‌های کم نظیر در شهر شیراز ایجاد می‌شوند.

شیراز شناسنامه ایران است

سید ابراهیم حسینی، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این مراسم با تبریک و گرامیداشت روز شیراز اظهار کرد: امروز شاهد برگزاری اولین پیاده‌روی خانوادگی در سال ۱۴۰۳ هستیم که جمعیت بی نظیری در آن شرکت کرده‌اند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بی همتای کلان شهر شیراز افزود: شیراز شناسنامه ایران است و باید با تأمین زیرساخت‌ها و پیشرفت این کلان شهر در زمینه‌های فرهنگی و ورزشی زمینه رشد هرچه بیشتر آن را فراهم سازیم.

ورزش همگانی در کاهش آسیب‌های اجتماعی مؤثر است.

رحیم خداجو، مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس نیز با تقدیر از شورا و شهرداری شیراز برای برگزاری این برنامه ورزش خانوادگی، اظهار کرد: این برنامه به واقع یک کار بزرگ است و باید شاهد برگزاری بیشتر این برنامه‌ها در استان فارس که دارای ظرفیت ورزشی بالایی است، باشیم.

وی اضافه کرد: با مشارکت خوب مردم شیراز می‌توانیم شاهد اقدامات خوبی در ورزش همگانی باشیم که منجر به ارتقای سلامت خانواده می‌گردد.

مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس، تاکید کرد: حوزه ورزش همگانی در کاهش آسیب‌های اجتماعی و نشاط جامعه مؤثر است.

ضربان شیراز ورزشی می‌تپد

مصطفی کیانی رحیمی، عضو شورای اسلامی شهر شیراز هم در این مراسم با تبریک روز شیراز ابراز امیدواری کرد: شیراز همواره بهتر از دیروز باشد.

وی با گرامیداشت بزرگان حوزه ورزش شیراز ادامه داد: امروز برای سلامتی استاد غلام پیروانی به عنوان پیشکسوت فوتبال دعا می‌کنیم.

این عضو شورای اسلامی شهر در ادامه تصریح کرد: به همت شورا و شهرداری شیراز، ضربان کلان شهر شیراز طی چند سال اخیر ورزشی می‌تپد.

به گزارش ایمنا، در این مراسم جوایز ارزنده همچون کمک هزینه خرید خودرو به مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان به یک نفر و بیش از ۲۲۰ جایزه ۵۰ میلیون ریالی به قید قرعه به شرکت کنندگان در این مراسم اهدا شد.

کد خبر 750288

دیگر خبرها

  • وداع مردم خراسان شمالی با پیکر مرحوم عیسی بخشی
  • شیراز؛ اولین شهر ایرانی که صاحب یک روز در تقویم شد
  • تقویت زیرساخت‌های گردشگری شیراز
  • نخستین پیاده‌روی خانوادگی سال جدید شیرازی‌ها
  • شورای اسلامی و شهرداری شیراز به فرهنگ و ورزش توجه ویژه‌ای دارند
  • کنسرت سامان احتشامی دو شب دیگر تمدید شد/ پنج شب اجرا در تالار رودکی
  • گریه ناگهانی آقای خواننده در هنگام اجرای آهنگ در کنسرت | فیلم
  • تصاویر جدید جاستین بیبر که طرفدارانش را نگران کرد + عکس
  • خواننده اصلی یکی از عاشقانه‌ترین ترانه‌های ایران پیدا شد + فیلم
  • آقای گل جام جهانی در سودای بازگشت به فوتبال