Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@23:19:25 GMT

دهه هفتادی های شیراز 'بی سر و صدا' آمدند

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۷۸۱۲۵

دهه هفتادی های شیراز 'بی سر و صدا' آمدند

شیراز- ایرنا- حضور بازیگران نسل جوان از جمله متولدان دهه 1370 ویژگی است که این روزها در تئاتر و نمایش شیراز پررنگ تر از قبل دیده می شود.

به گزارش ایرنا، مروری بر فهرست آثار نمایشی که بر روی صحنه رفته اند نشان می دهد در کنار بازیگران و کارگردان حرفه ای و پیشکسوت که تئاتر شیراز را قوام بخشیده اند، نسلی از هنرمندان جوان هرچند بی تجربه اما با شهامت و پشتکار روی صحنه حضور می یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بعد از نمایش 'این روزها زنده می شویم' که اواسط فروردین در مجموعه فرهنگی هنر شهر آفتاب روی صحنه رفت و کاری از هنرمندان جوان بود، دهه هفتادی های شیراز این بار با تئاتر کنسرت 'بی سر و صدا' خود را در محک و آزمون دوستداران هنر نمایش قرار داده اند.
به گفته 'مانی آبادیان' طراح و کارگردان این نمایش، مریم راستی و سپهر ترابی، دو بازیگر دهه هفتادی این تئاتر هستند که برای نخستین بار روی صحنه رفته اند.
آبادیان که پیش از این سابقه کارگردانی سه تئاتر دیگر را در کارنامه دارد، شامگاه چهارشنبه در نخستین اجرای این نمایش به خبرنگاران گفت: اجرای یک تئاتر با دو بازیگر دشوارتر از نمایش هایی با تعداد زیادی از بازیگران است و در مجموع، دو بازیگر جوان نمایش 'بی سر و صدا' با وجود نخستین تجربه تئاتر، خوب و موفق ظاهر شدند.
نمایش 'بی سر وصدا' که قرار است تا اوایل اردیبهشت ماه 98 روی صحنه باشد، برخلاف نام خود، آمیزه ای از هنر نمایش و هنر موسیقی است.
صدای رسا و طنین حنجره 'محمد ذاکر حسین' خواننده اهل شیراز، جلوه خاصی به این تئاتر کنسرت بخشیده است، به ویژه آنجا که در اثنای اجرای هنرمندان، تکرار می کند: 'پاسخ بده از این همه مخلوق چرا من/ تا شرح دهم از همه خلق چرا تو'.
آبادیان کارگردان 'بی سر و صدا' این تئاتر کنسرت را به 'وحید کریم پور' تقدیم کرده است و در این باره معتقد است که این هنرمند پیانیست 'انگشتانش را با قلب روی کلاویه ها می فشارد.'
اجرای حرفه ای موسیقی توسط ذاکرحسین و کریم پور در این تئاتر کنسرت در کنار هنرمندان جوان، ویژگی خاصی به این نمایش داده است که شاید به جای تئاتر کنسرت، 'کنسرت تئاتر' برای این نمایش زیبنده تر باشد.
حسام هوشیار تهیه کننده این نمایش است که سخاوتمندی اش در حمایت مالی از اجرای این نمایش، مورد تقدیر کارگردان و دیگر عوامل قرار گرفت.
حسام هوشیار که این نمایش، نخستین تجربه وی در تهیه کنندگی تئاتر است، نیز گفت: 'بی سر و صدا' نمایشی است که هنر در آن حرف می زند و نه پیرایه و زرق و برق؛ دکور ساده این نمایش، مسئولیت انتقال مفاهیم را به بازیگران و هنرمندان موسیقی سپرده است که در نهایت، پیام نمایش را برای مخاطبان به تصویر بکشند.
به گفته کارگردان کنسرت تئاتر 'بی سر و صدا'، پیمان زبرجدی جوانی از دیار کردستان نویسندگی این نمایش را برعهده داشته است.
میلاد راز (مدیر تولید)، صدف توکل (تیزر)، میدیا واثقی (طراح پوستر و بروشور)، سمن واقفی (عکس)، فریما جعفری (فضای مجازی) و علی نوروزی (تدارکات) از دیگر عوامل تئاتر کنسرت بی سر وصدا هستند که ساعت 20:30 هر شب تا اوایل اردیبهشت ماه در مجموعه فرهنگی سینمایی هنر شهر آفتاب روی صحنه می رود.
2027

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي تئاتر نمايش شيراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۷۸۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب

کارگردان نمایش «پر» از آثار هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی، رویکرد جشنواره در حذف بخش رقابتی و توجه به اجرای عمومی آثار را اقدامی موثر دانست.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نمایش «پر» نوشته مجید کاظم‌زاده‌مژدهی با کارگردانی محمد رسائلی در قالب هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی از ۱ تا ۱۰ اردیبهشت سال جاری در تالار مرکزی شهر رشت روی صحنه رفت.

محمد رسائلی درباره موضوع نمایش «پر» و دغدغه خود برای تولید و اجرای این اثر، گفت: این نمایشنامه با مضمون بسیار خاص و مرتبط با فرهنگ رضوی نوشته شده و رویکرد آن مرا به چالش واداشت و لذا دوست داشتم آن را تولید کنم. این نمایش زندگی یک فرد به اصطلاح چاله‌میدانی قبل انقلاب را روایت می‌کند که عاشق زنی می‌شود که کفش‌دار حرم امام رضا (ع) است و داستان جالبی برایش رقم می‌خورد.

وی اظهار امیدواری کرد داستان این اثر در اجرا نیز مخاطب را تحت تاثیر قرار داده باشد.

رسائلی با بیان اینکه تولید اثر برای جشنواره‌های موضوعی یا غیر آن به لحاظ اجرا دارای چارچوب مشخصی است، تصریح کرد: برای القای روح و جان معنوی تئاتر‌های با موضوع رضوی به مخاطب، نگاه ما متفاوت می‌شود، زیرا تاثیر روانی که من به عنوان هنرمند در وجودم از امام رضا (ع) می‌گیرم با کار‌های دیگر متفاوت است. هنرمند عرصه تئاتر باید در درجه اول ارتباط معنوی و ارادت خاصی را که خودش با امام رضا (ع) می‌گیرد به خوبی در لایه‌های مختلف اجرا برای مخاطب نیز به نمایش بگذارد تا ارتباط دوسویه بین مخاطب و تئاتر رضوی شکل بگیرد و مضمون مورد نظر به مخاطب القا شود.

کارگردان نمایش «پر» درباره حضور در جشنواره رضوی یادآور شد: این جشنواره برای من جایگاه مستحکمی دارد که به آن ارادت دارم و حالم را تا حد بسیار زیادی خوب می‌کند، لذا شرکت در آن برایم جایگاه بالایی داشت.

وی درباره حذف بخش رقابتی جشنواره تئاتر رضوی و گرایش به اجرای عمومی نمایش‌ها در شهر‌های خود، تاکید کرد: این اقدام گامی موثر و حرکتی قابل پذیرش است و این مهم مولفه موثری در موفقیت اهداف جشنواره برای نشر فرهنگ رضوی است.

رسائلی در پایان با بیان اینکه وجود بخش رقابتی از جهتی سبب تبادل نظر و انتقال تجربه بین گروه‌های نمایشی می‌شود، گفت: با این وجود تحقق حمایت اجرا‌های عمومی برای هر نمایش در شهر خود با توجه به شرایط اقتصادی موجود بسیار بهتر است و از این منظر این اقدام پسندیده و قابل ستایشی است که از سوی دبیرخانه جشنواره مطرح شده است.

دیگر خبرها

  • جدیدترین همکاری افشاریان و خاکزاد
  • آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند/ اجرا در تالار قشقایی
  • از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»
  • بلیت‌فروشی «دوازده سی‌وشش» آغاز شد
  • بلیت‌فروشی «دوازده سی‌وشش» آغاز شد/ آغاز اجرا از ۲۵ اردیبهشت
  • کنسرت سامان احتشامی دو شب دیگر تمدید شد/ پنج شب اجرا در تالار رودکی
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • بازگویی مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه اولویتم در اجرای نمایش است