Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، پس از گذشت ۲۰ سال از تاسیس و بهره برداری از تالار حافظ شیراز، ویروس کرونا، ۲۲ ماه چراغ این تالار را خاموش کرد.

اما پرداختن به موسیقی اقوام باعث رونق مجدد این تالار شد، آرش صفری با اجرای موسیقی قشقایی گروه ایلسس به سرپرستی و تنظیم میلاد شهریاری در ۲۲ و ۲۳ دی ماه جاری، نوای این موسیقی را در این تالار طنین انداز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برگزارکننده کنسرت قشقایی، در گفتگو با خبرنگار فارس در شیراز گفت: سعی ما همیشه بر این بوده است که بیشتر در موسیقی اقوام کار کنیم، زیرا مظلوم واقع شده‌اند و  به آنها توجه نمی‌شود، با اینکه موسیقی غنی‌ را دارند اما به اندازه کافی، به این موسیقی بها نمی دهند.

آرش صفری افزود: از سوی دیگر ارقی که بنده شخصا نسبت به آواهای قشقایی دارم، ‌باعث می‌گردد تلاش من در راستای اشاعه این فرهنگ و هنر باشد و با همین خط مش پیش بروم.

وی اظهار کرد: موسیقی ما گنجینه بی نظیری است که نسل به نسل، به ما رسیده و تمام تلاش ما حفظ شدن به همان شکل است، موسیقی قشقایی‌ با وجود محدودیت‌ها، جای کار دارد، در همین اجرای گروه ایلسس به جز آواز‌ها، همه تصانیف جدیدتر بود و کمتر شنیده شده بودند که برگرفته از موسیقی عاشیق‌های قشقایی و تا جای امکان با پرهیز از کارهای تکراری، نواخته شدند.

صفری ادامه داد: در چند سال گذشته، چندین کنسرت و جشنواره که باعث شناسایی و میدان دادن به استعدادهای جوان بوده‌اند، را داشته‌ایم که پس از آخرین جشنواره با نام موسیقی اقوام ایرانی آوای مهر که در تاریخ ۱۱ تا ۱۵ آذر ماه ۱۳۹۸ برگزار گردید، بنا به بیماری کرونا تمام برنامه‌ها منحل شد.

وی در خصوص آسیب‌های کرونا و نحوه حمایت مسئولین گفت: صدمه این ویروس بسیار جدی بوده است که در این میان تنها همدردی مسئولین، صرفا تسهیلات وام بوده که چاره ساز این مسئله نشده است؛ پس از این بی مهری  مسئولین، ما توقع استقبال بیشتری از مردم نیز داشتیم.

راویان شفاهی افسانه‌ها

محمدرضا نوروزی، از نوازندگان این کنسرت موسیقی قشقایی را متشکل از سه رپرتوار معرفی می‌کند: رپرتوار ساربانی، رپرتوار چنگی‌ها و رپرتوار عاشیقی‌ها است که نوازنده‌های چگیر یا چگور که همان کمانچه‌هایی بوده‌اند که در قدیم به روایت داستان‌ها می‌پرداختند و راویان شفاهی افسانه‌هایی بوده‌اند که در دنیای ترک رایج بود از جمله غریب و صنم، محمود و نگار و نیز کرم و هستی.

وی در راستای رسالت اهل موسیقی افزود: بخشی از این مجموعه، دارای اطلاعات شفاف و زیادی نیست و حتی فایل صوتی محدودی از آنها موجود هست که با وجود این معضلات، در حال حاضر نیز نسل جوان از موسیقی نواحی فاصله گرفته و اینک رسالت ما به نمایش گذاشتن زیبایی‌ها و احیاء فرهنگ نهفته‌ در این موسیقی هست.

نوروزی در خصوص مجموعه‌ای که اجرا شد، گفت: در این کنسرت با آن‌که سعی داشته‌ایم از هر سه رپرتوار اجرا داشته باشیم، بیشتر به قطعات عاشیقی پرداخته‌ایم و قطعه جنگ نامه که جنبه حماسی دارد (در مراسم عروسی چوب بازی می‌شود با این قطعه)؛ همچنین قطعه ساربان‌ها قطعه‌ای از بانو ماه پرویز در قدیم‌ با نیت مرور بر فرهنگ موسیقی قشقایی اجرا کردیم.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: کنسرت موسیقی قشقایی بازگشایی کنسرت اقوام بومی نوازنده موسیقی اقوام و نواحی موسیقی قشقایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۶۸۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرحوم قلی‌پور کیمیای فرهنگ و هنر ایران اسلامی بود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت مرحوم عیسی قلی‌پور هنرمند پیشکسوت موسیقی مقامی و از آخرین بازماندگان بخشی‌های کرمانج خراسان شمالی را تسلیت گفت.

در متن پیام محمود سالاری آمده است:

«إنا لله و إنا الیه راجعون

بزرگان موسیقی مقامی در این خاک پهناور هر کدام سرمایه ای سترگ اند که مانندشان یافت نمی شود و باید آنان را کیمیاهای فرهنگ و هنر ایران اسلامی خواند.

درگذشت استاد عیسی قلی‌پور مشهور به عیسی بخشی که از ناموران موسیقی خراسان شمالی بود و به گویش‌های ترکی بجنوردی، کرمانجی، فارسی و ترکمنی مسلط و سالیانی را خنیاگر نغمات مذهبی و آیینی بود از همین سنخ است.

درگذشت این استاد نامی را به همه هنردوستان و اصحاب فرهنگ و هنر ایران اسلامی تسلیت عرض می‌کنم.

رفتن او سنگین و ثلمه ای است بر پیکر موسیقی خراسان شمالی.

روح مطهرش غرق در رحمت الهی باد.»

کد خبر 6096174 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند/ اجرا در تالار قشقایی
  • امروز، روز شیراز؛ شهر شعر و هنر و حافظ/ شهرها همه بازند و شیراز، شهباز
  • امروز، روز شیراز؛ شهر شعر و هنر و حافظ
  • مرحوم قلی‌پور کیمیای فرهنگ و هنر ایران اسلامی بود
  • شعارهای «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» در دانشگاه آزاد ملارد طنین‌انداز شد
  • نوای موسیقی خراسان خاموش شد
  • کنسرت سامان احتشامی دو شب دیگر تمدید شد/ پنج شب اجرا در تالار رودکی
  • تصاویر جدید جاستین بیبر که طرفدارانش را نگران کرد + عکس
  • مشارکت «شناسایی خطر» در حوزه شهری ارتقا پیدا کند